Eiendom

Inova Baltic opptrer som eiendomsrådgiver og -forvalter med 66 000 kv.m. fast eiendom under forvaltning i De baltiske stater. Selskapet representerer og tilbyr rådgivning til private eiendomsinvestorer, bedrifter og investeringsfonder som ser etter forretningsmuligheter i De baltiske stater.Vi er stadig på jakt etter attraktive investeringsmuligheter i eiendom som oppfyller kriteriene vi har satt for kontorer, ”mixed use” eiendomer, logistikksentre, industrilokaler og annen næringseiendom i De baltiske stater.Vi oppfordrer til å ta kontakt med oss for å diskutere samarbeidsmuligheter knyttet til investering i eiendom.

Portefølje og oppnådde resultater

De største eiendomene i vår portefølje under forvaltning er kontor- og utdanningssenter for ISM University of Management og Economics (Kaunas, Litauen), logistikksenteret i V. A. Graiciuno g. (Vilnius, Litauen), Avers logistikksenter (Riga, Latvia), industri- og lagerlokalene til Print-it (Gargzdai, Litauen) og andre. En viktig plass i Inova Baltics historie er et kontorbygg i Mesinių gate i Gamlebyen i Vilnius som opprinnelig ble utbygget for Den norske ambassaden. I 2005 ble bygget solgt til finansielle investorer.

Samarbeid

Vi tilbyr et bredt spekter av samarbeidsmuligheter:

Investeringsrådgivning»

 

Salg og tilbakeleie»

 

Skreddersydde byggløsninger»

 

Eiendomsforvaltning»

Gjennomført prosjekter

logistics_center_graiciuno_vilnius_lithuania Logistikksenteret i V.A. Graičiūno gate (Vilnius, Litauen)»
  Kontorsenter V1 (Vilnius, Litauen)»
Logistics centre in Getlinu str. 18 (Riga, Latvia) Logistikksenteret i Getlinu gate 18 (Riga, Lettland)»
hugaas-construction-klaipeda

Produksjonsbygg Industrijos gate 10A (Klaipeda, Litauen)»

Avsluttede prosjekter

norwegian_embassy_vilnius_lithuania Kontorbygget i Mesiniu g. (Vilnius, Litauen)»
printit_building_gargzdai_lithuania Industri- og lagerlokalene til Print-it (Gargzdai, Litauen)»
danplastas Lager- og industrilokalene til Danplastas, produsent av vindmøllekomponenter (Tabariskes, Litauen)»
jaksto_office_building Kontorbygget i Jaksto g. (Vilnius, Litauen)»
Kontor- og utdanningssenter for ISM University of Management og Economics (Kaunas, Litauen)»

Vi tilbyr investorer investeringsrådgivning og bistår dem gjerne på alle trinn i investeringsprosessen fra strategiutvikling til kjøp, forvaltning og salg av eiendom. For solide bedriftseiere kan vårt selskap bli en riktig eiendomspartner som finner de beste finansielle investeringsløsninger som igjen kan fører til effektiv anvendelse og bruk av egenkapital.

Vi kan tilby bedrifter salgs- og tilbakeleieløsninger knyttet til kontor- og lagerlokaler. I så tilfelle ville vi kjøpe eiendommen og leie den tilbake til selgeren slik at bedriften får frigjort kapital for videreutvikling av driften. Ved å bli bedriftens eiendomspartner, lar vi den konsentrere seg kun om sin kjernevirksomhet.

Vi kan tilby kontor- og lagerbyggløsninger skreddersydd etter deres behov. Et slikt tilbud forutsetter solid virksomhet med langsiktig, bundet leieforhold.

Vi tilbyr eiendomsinvestorer forvaltningstjenester av lager-, industri- og kontorbygg, og som deres eiendomspartner ønsker vi å støtte om deres kjernevirksomhet.

I august 2008 ble det foretatt en investering i et nytt lager- og logistikklokaler på 30 000 kv.m.  i et næringsdistrikt i Vilnius.Dette var en salgs- og tilbakeleietransaksjon mellom et eiendomsutviklingsselskap i MG Baltic-gruppen, MG Valda og et lagrings- og logistikkselskap i Ogmia-gruppen, Ormina. Hovedleietakere i logistikksenteret er Mineraliniai Vandenys, som er Litauens ledende grossister innen alkohol og tobakk (www.mv.lt) og Antalis Lietuva, et datterselskap i Antalis-gruppen som er Europas største distributør av papir og hjelpemidler for kommunikasjon (www.antalis.lt).

Kontorsenter V1 ligger i den sentrale delen av Vilnius, på toppen av Tauras bakken. Kontorsenteret ble bygget i 2008 og er 2300 kvm stor. Bygget har romslig underjordisk og overjordisk parkering. Kontorsenteret er lett tilgjengelig fra enhver del av Vilnius by med offentlig og privat transport.  Bygningen er omgitt av store selskaper, viktige offentlige institusjoner, utenlandske ambassader. Nærliggende park skaper flott atmosfære for kreativitet og arbeidspauser for ansatte og deres gjester.

Det er 11 internasjonale og regionale selskaper og organisasjoner som leier lokaler i bygningen. De arbeider i sektorene media monitoring, markedsundersøkelser, juridiske tjenester, digital markedsføring, eiendomsutvikling, programvareutvikling, rekruttering av personell. Den største leietakeren er TNS LT som er et datterselskap av en av de største markedsundersøkelsesgruppene globalt KANTAR TNS (www.tns.lt). Inova Baltic ble investerings  forvalter for eiendommen fra og med februar 2016.

I august 2007 har vår kunde, norsk investeringsselskap, kjøpt Avers logistikksenter som ligger i Getlinu gt. 18, i Riga. Dette er 12 168 kvm multifunksjonell lagringsbygning av høy kvalitet i nærheten av Rigas sentrum, byens hovedveier og motorveien Via Baltica. Logistikksenter består av 7088 kvm. tørrlast lager (+18C), 1350 kvm. kjølelager (+6C), 55 kvm. fryseromslager (-18C), 2 675 kvm. kontor og andre lokaler. Hovedleietaker til februar 2014 var Baltic Logistics Solutions, datterselskap til Sanitex, den ledende grossisten innen forbruksvarer i de baltiske landene. Siden mai 2014 arbeider vi med en rekke diverse leietakere i dette logistikksenteret.

Foreløpig utvikler vi produksjonsanlegg for et datterselskap til norsk konsern Hugaasgruppen i Klaipedas frie økonomiske sone i Industrijos gt. 10A. Det vil være 12 000 kvm. fabrikk for produksjon av prefabrikkerte stålkonstruksjoner skreddersydd til kundens behov. Hugaasgruppen ble stiftet i 2000. Nå eier konsernet 17 bedrifter i Norge og Litauen. I Litauen begynte Hugaasgruppen sin virksomhet siden desember 2011. Foreløpig er det over 80 ansatte som arbeider i datterselskaper innen produksjon, landbruk og ingeniør tjenester i Litauen. Den største delen av Hugaasgruppens salg er knyttet til kunder i Norge og Danmark.

I juli 2003 ble Inova Baltic ferdig med renovasjonsarbeidene i en bygning på 1600 kv.m. i Gamlebyen i Vilnius.Hovedleietakeren i bygningen var Den norske ambassaden i Litauen. I 2005 besluttet Inova Baltics investorer å akseptere et økonomisk godt tilbud fra finansielle investorer og solgte bygningen til dem.Inova Baltic beholdt en del av bygningen som selskapet  har sitt kontor i.

Industri- og lagerlokalene til trykkeriet Print-it (www.print-it.eu) i Gargždai er et resultat av prosjektet knyttet til industriflytting fra Norge til Klaipėda distrikt.Prosjektinvestorene har besluttet å betrakte eiendommen som en frittstående investering i forretningsutviklingen.Industri- og lagerlokalene på 3 200 kvm ligger i Gargždai, Klaipėda distrikt. Distriktet er kjent for å være et driftssted for en rekke ledende internasjonale og lokale selskaper.

I  mai 2001 ble en lager- og industribygning på 4 236 kvm med tilhørende tomt i Tabariškių landsby i Kaunas distrikt kjøpt fra AB Turto Bankas.Den statlige eiendomsbanken spesialiserte seg på forvaltning og salg av misligholdte lån innfridd av kommersielle banker. Inova Baltic identifiserte en investeringsmulighet knyttet til mellomstore industribedrifter som ønsket å flytte sin virksomhet fra de skandinaviske land til Litauen.I mars 2003 tiltrakk lager- og industribygningen oppmerksomheten til UAB Danplastas (www.danplastas.lt) som per i dag er den eneste produsenten av vindmøllekomponenter av glassfiber i De baltiske stater. Det er et joint venture av et dansk selskap BACH Composite Industry a/s og et  litauisk aksjeselskap Poliplastas.Danplastas er leverandør av vindmøllekomponenter og har tett samarbeid med verdens ledende dansk bedrift innen vindmølleteknologi Vestas Wind Systems A/S (www.vestas.com).

I 2002 begynte Inova Baltic å samarbeide med norske investorer som eide et kontorbygg på 1 379 kv.m. i Jaksto g. 12 i Vilnius sentrum.De største leietakerne av eiendommen var forsikringsselskapet Ergo, Den internasjonale migrasjonsorganisasjon, representasjonskontoret til British Airways, UAB Litekso – Dalkia-gruppen og andre.Gjennom tre samarbeidsår med leietakerne og investorene har Inova Baltic fokusert på å øke verdien av bygningen og har utarbeidet en exit plan. I juli 2005 ble bygningen solgt med godt resultat.

I 1999 besluttet Handelshøyskolen BI å bygge opp en handelshøyskole i De baltiske stater og således fylle et gap i kvalitetsutdannelse innen økonomi- og administrasjonsfag.Handelshøyskolen BI valgte Kaunas som utgangspunkt for å komme inn i det litauiske markedet og etablerte ISM University of Management and Economics der (www.ism.lt).Inova Baltic ble valgt som eiendomspartner, ansvarlig for utpeking av den best egnede beliggenhet i Kaunas og ansvarlig for prosjektering og bygging, utleie og drift av bygget.Inova Baltic kjøpte en nedslitt bygning på 3 640 kv.m. i sentrum av Kaunas som ble totalt ombygget til moderne lokaler med kontorer, forelesningssaler, en universitetsgård og ei kantine. Selskapet hadde ansvar for en rekke oppgaver fra prosjektstyring og finansielle løsninger til ferdigstillelse av prosjektet i august 2000.  For investorene har prosjektet også vært en økonomisk suksess.ISM har hatt en vellykket utvikling i Litauen og er blitt landets eneste og ledende universitet som har internasjonal akkreditering. Dette universitetet er ett av 20 andre europeiske universiteter med ECTS Label som gjennom ulike utvekslingsprogrammer gir sine studenter mulighet til å studere ved de beste utenlandske universiteter. ISM har opparbeidet seg et solid rykte som leverandør av kvalitetsutdanning både i offentlighetens øyne og blant representanter fra næringslivet.

Leave a Reply